Нормофлор

Posted

Нормофлор

Oригинален пробиотичен препарат при диарии и дизбактериози

(капсули)

СЪСТАВ:

Лиофилизирани бактериални тела от специално селекционирания щам Lactobacillus Bulgaricus “I. Bogdanov patent strain tumoronecroticance B51” ATCC #21815 накратко наричан LB51®. Един грам от препарата съдържа минимум 2.5×109 живи бактериални тела.

ФАРМАКОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА:

Препарат нормализиращ микробната флора на чревния тракт. При вътрешно приложение на NORMOFLOR®, в гастроинтестиналния тракт бактериалните тела възвръщат своята жизненост и се размножават, като действат антагонистично на патогенните и условно-патогенните ентеробактерии. Благотворното влияние на препарата се дължи на ликвидирането на чревните инфекции и прекратяването на диаричния синдром, както и на бързото регенериране на чревната мукоза, дължащо се на биологично активните вещества синтезирани от LB51®.

ПОКАЗАНИЯ:

ЛЕЧЕБНО – при храносмилателни разcтройства, включително диарии от бактериален произход (Salmonella, Shigella, Klebsiella, патогенни Escherichia coli, Proteus, Pseudomonas); – при дизбактериози, предизвикани от лечение с широкоспектърни антибиотици и сулфонамиди; – при колити и проктити, в т.ч. язвени хеморагични и радиационни колити и проктити. ПРОФИЛАКTИЧНО – по време и след лечение с антибиотици и/или сулфонамиди за поддържане на нормална чревна флора и за предотвратяване на дизбактериози.

ДОЗИРОВКА:

При остри форми на диаричния синдром лечението започва с 4 капсули от 250 mg на първи прием и по 2 капсули на всеки следващи два часа. През следващите 3-4 дни лечението продължава с по 2 капсули 3-4 пъти на ден 1/2 час преди ядене. При средно тежки случаи – по 1-2 капсули 3-4 пъти дневно, 1/2 час преди ядене. При чревни разстройства у кърмачета и новородени – съдържанието на 1-2 капсули, суспендирани в малко вода или мляко 3-4 пъти на ден. За стабилизиране на постигнатия вече ефект, лечението следва да продължи поне още 5 дни в дози 2-4 капсули на ден. Хроничните колити изискват по-продължително лечение.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Противопоказания за прилагането на NORMOFLOR® няма.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:

Няма данни за неблагоприятно въздействие на NORMOFLORÒ по време на бременност и лактация.

СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ:

Hе са установени.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА:

Активността на NORMOFLOR® намалява при употреба на антибиотици и/или сулфонамиди, което изисква повишаване на дозировката му и продължаване на приемането му след прекратяване на приема на антибиотика.

ПРЕДОЗИРАНЕ:

Поради абсолютната си безвредност, препаратът може да се приема и в много по-големи дози – в зависимост от тежестта на заболяването и/или симптоматиката, която трябва да се преодолее. Това дава възможност да се намери оптималната за всеки пациент дозировка.

ОПАКОВКА:

Блистери с по 10 капсули от 250 mg; Стъклени флакони с по 16 капсули от 250 mg.

СЪХРАНЕНИЕ:

Hа сухо и проветриво, при температура -20o до +18oС. При по-продъжително съхранение е желателно препаратът да се постави в хладилник.

СРОК НА ГОДНОСТ:

2 години.

ПРОИЗВОДИТЕЛ:

ДеоДан ЕООД, София 1756

Бул “Св. Климент Охридски” №1

телефон (+359)2 720652

факс (+359)2 8720653,

E-mail sales@deodan.com

КУПИ

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *